Ishøj Karate Cup 2017

Så kom tiden til det 6th Ishøj Karate Cup 2017, godt 650 kæmper fra 21 nationer samt 35 internationale & nationale topdommer, skabte rammerne til Danmarks største internationale karatestævne. Der var fuld fart på hen over hele weekendens 3 dage, hvor fredagen startede med Kata turnering der var intens med lys & lyd, lørdagen og søndag med kumite. Der blev kæmpet nogle rigtig gode kampe over hele weekenden hvor landsholdskæmper og klubkæmper fra flere lande gik til stålet. Som noget nyt skulle der afvikles Video View under finalerne. Det blev introduceret til K1 i Paris i år så forventningerne var store. Under finalerne lørdag & søndag aften blev det brugt meget med stor succes, så igen var stævne arrangørerne først med denne del af karate i Danmark. Video View er klart kommet for at blive en fast del af karaten, som udvikler sig rigtigt meget nu når karate er kommet under de olympiske ringe.

Om lørdagen blev det efter finalerne delt medaljer ud, samt en pokal til bedste fighter. Pokalen gik til en nordmand Bettina Alstedsæther om lørdagen, og om søndagen gik den til en svensk pige Madeleine Lindström som havde ”debut” igen, efter hun havde klaret en svær cancer diagnose.

Resultater fra stævnet kan ses på www.budosportskarateishoj.dk og derfra kan man også se links til livestreamingen der også kørte hele weekenden på alle 3 kamparealer.

Spændingen var rigtig stor og der var sommerfugle i maven da stævnet startede om fredagen hos Thomas Larsen, Dorthe Pedersen og Thomas Aakerman. Det var 2 gang at den nye karate klub i Ishøj, Budo SportsKarate Ishøj skulle afvikle sådan et stort stævne. Men med is i maven og en vis rutine efter af have arrangeret flere store stævner, kunne arrangørerne ånde lettet op om søndagen og sige på glædelig gensyn i 2018. Der er mange klubber der bakker op om dette stævne da de kender den kvalitet, ildsjæl og omhu stævne arrangørerne ligger i dette stævne. Ishøj Karate Cup 2018 ligger allerede i støbeskeen til opstart. Og på grund af stævnets popularitet så havde stævnet en venteliste, så til 2018 må klubberne være helt fremme når der kommer tilmeldinger til stævnet i oktober i år.

Budo SportsKarate Ishøj egne kæmper var også til stævne. Sarah Aakerman, Jacob Henriksen, Christian Jensen, Mads Aakerman, Kristoffer Lund, Emma Pedersen, Natasia Hørbye og Ida Salbo. Alle kæmpede nogle gode kampe. Sarah Aakerman vandt bronze i cadet +54, og Sølv i Cadet team. Ida Salbo sikre sig en flot bronzemedalje i U14 team efter nogle gode kampe. Jakob Henriksen vandt en flot bronze i sin Juniorklasse.

I alt var det en godkendt indsats af klubben til dette store internationale stævne, og nu er sæsonen skudt i gang med stævner i de næste mange måneder.